Насіння пр."Бамія", 1г
Бамія – рослина південних регіонів, але і в Україні можна отримувати хороші врожаї. Ніжні зелені стручки, довжиною до 20 см – постійно з'являються в пазухах листків на протязі всього літа. Смак у плодів ніжний, дієтичний м'якуш і незріле біле насіння використовують для приготування гарячих страв та маринування. Смак нагадує справжню спаржу. Плоди бамії надзвичайно популярні й у європейських країнах, і в Америці, на сході та в африканських країнах. Скрізь бамія цінується як блюдо фітнес-меню та справжній овочевий делікатес. Як тільки не називають рослину в різних країнах. За латинською назвою Abelmoschus esculentus – називають Абельмош. Ви можете зустріти в рецептах і способах приготування насіння назви – окра, гомбо, Ladies Fingers (дамські пальчики). Плоди називають стручками, хоча з ботанічної точки зору – це коробочки з насінням. Вирощувати рослину з насіння, анітрохи не складніше, ніж баклажани чи огірки, які ростуть у нас повсюдно. Зовсім скоро, ця все ще нова для наших городників рослина – стане одною з найпопулярніших. І це не дивно, бамія починає плодоносити, цвісти та давати плоди вже через 60-65 днів від сходів, а останні смачні стручки ви будете збирати до самих холодів. Дорослий кущ здатний витримувати заморозки до -2°C.